Amerika turist vizesi

Amerika turist vizesi göçmen olmayan vizelerdendir geçici olarak  turistik amaçlı veya hastalık tedavisi için Amerika’ya giriş yapmak isteyenler bu vizeyi kullanmalıdır  verilir.  Amerika turist vizesi  alanlar Amerika da bir seneden fazla kalamazlar. Bu kalış  süresi 6 ay ve katları olacak şekilde uzatılabilir. Bu vizeye başvurmak için Amerika’ya geliş amacınızın sadece iş, turistik veya tıbbi sebepler olmalıdır. Giriş esnasında belirtilen zaman dolmadan Amerika’dan ayrılmanız şarttır. Bu vizeye başvuranların kendi vatanlarına döndüklerinde yapacak işleri ve ikametkah edeceği bir evi olmalıdır. Vize suresini belirtilen tarihten uzatmak için vizelerinin uzatılması dileği ve gerekçesini belirten bir dilekçe ile Vatandaşlık ve Göçmenlik İç Güvenlik Bürosu Bölümüne başvurulması gerekmektedir. Başvurunuzun kabulü veya geri çevrilmesi sonucuna Vatandaşlık ve Göçmenlik Hizmetleri Bürosu karar verir. Amerika’ya girdiğinizde size Anayurt Güvenliği, Sınır Bölümü Ulaştırma Güvenlikten bir yetkili tarafından beyaz küçük bir kart verilecektir. Bu kartta Amerika’ya giriş ve çıkış tarihleriniz yazılı olur. Bu kartı sonradan pasaportunuza zımbalayacaklar. Bu kartın sol alt köşesindeki bölüme ne kadar sure kalacağınız kapıdaki göçmenlik bürosu görevlisi tarafından yazılacaktır. Bu kart üzerindeki tarihten önce Amerika’dan ayrılmak zorundasınız. Vizeniz çok uzun bir sure geçerli olsa da, Amerika’da kalış sureniz beyaz kartta belirtilen süre kadardır. Vizenizin süresini uzatmak için  Amerika’da kalış suresince yeterince maddi kaynağınız olduğunu gösteren belge ve ülkenizde hala eviniz ve isiniz olduğunun belgeleri ile başvurabilirsiniz.

Başvuru için gereken belgeler;

  • Amerika vizesi
  • En az 6 ay geçerli pasaport;  kalış süreniz 6 aydan daha uzunsa pasaportunuzun süresi en az kalış süresi bitimine kadar geçerli olmalıdır
  • Varsa evlenme cüzdanı
  • Ziyaret amacınızı gösteren belgeler, davet mektubu, konaklama ve uçak rezervasyon detayları, tur programı vb.
  • Çalışanlar için; eğitim süreleri boyunca işyerlerinden izinli olacaklarını belirten yazı ile beraber son 3 aya ait  maaş bordroları, son aylara ait sigorta primleri,işe giriş bildirgesi, çalışılan firma ile ilgili vergi levhası, faaliyet belgesi, kuruluş gazetesi ve imza sirküleri fotokopileri
  • 50.000 USD teminatlı seyahat sigortası
  • 18 yaş altındakiler için noterden alınacak anne ve baba tarafından imzalanmış muvafakat name gerekmektedir.
  • Davet eden kişilerin, pasaportları, ikamet adreslerine ait bir fatura, davet mektubu, banka birikimlerini gösteren banka hesap dökümleri, yaptıkları işe ait belgeler( çalıştıkları işyerinden aldıkları maaş bordrosu, emekli iseler emekli belgeleri gibi) eklenmesi gereken evraklar arasındadır.
  • Başvuru sebebinizi açıklayan konsolosluğa ya da elçiliğe hitaben yazılmış başvuru dilekçesi
Sosyal Medya Tavsiyeniz için;

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>